Workshops  
     
  Als allereerste ben ik enorm blij dat bedrijven, managers, collega’s en vrienden zich geëngageerd voelen om stil te staan bij gezondheid, zowel op de werkvloer als daarbuiten.

De workshops voor bedrijven zijn bedoeld om de werknemers te motiveren in een gezonde levensstijl en/of op een aangepaste manier te coachen waarbij de nodige kapstokken worden gegeven voor een gezonde levensstijl, burn out-preventie en stresspreventie.

Ik geef de workshops aangepast aan uw bedrijf of groep over het belang van gezondheid, beweging, slaap, voeding en stress in groep. Het doel van deze workshop is voornamelijk dat de mensen zich bewust worden van hun gezondheid, het idee van voeding en/of de symptomen en oorzaken van stress, slecht slapen en wordt het saaie theoretische gedeelte onderbroken door laagdrempelig stressreductief te bewegen en een kapstok aangeboden om regelmatig te ontspannen tijdens en na het werk of thuis. (bv. ademhalingstechnieken, bewegingstussendoortjes op het werk, ...) Een workshop duurt meestal 2u tot 3u, afhankelijk van de besproken invulling.
Daarnaast is het mogelijk om zowel individueel als in kleine groep opzoek te gaan naar nieuwe bewegingsmogelijkheden van een individu of mogelijkheden binnen het bedrijf. Dit kan bv. zijn met het management team bekijken wat we kunnen verbeteren op vlak van meer lichaamsbeweging op het werk, conditietesten of groepslessen of tijdens de pauzes activiteiten verzinnen, mensen op een leuke manier stimuleren om de trap te nemen, mensen aanmoedigen om tijdens de koffiepauze wat actief te bewegen, voldoende water te drinken en voldoende naar het toilet te gaan. Mogelijkheden zoeken om een gezonde voedingsgewoonten binnen het bedrijf toe te laten maar ook bij de werknemer thuis.
Een extra'tje kan ik ook personal training (individueel) of small group training (kleine groep) aanbieden waarbij we écht een uurtje gaan bewegen binnenin het bedrijf of buiten de werkuren, waardoor de mensen zich zowel fysiek als mentaal beter, gezonder en fitter gaan voelen, stress kunnen achter laten, ...

Wat mogelijk ook interessant kan zijn, is mental coaching binnen in een bedrijf. Dit is een één-op-één sessie waar zowel stress als andere problemen individueel besproken en gecoacht worden. Hier hoort ook het luik persoonlijke timemanagement en zelfzorg bij. Deze sessies worden enkel individueel gedaan omdat er een hele boel persoonlijke dingen worden besproken.
Het is een feit dat deze manier van coaching enorm helpt bij stress en burnouts.
Indien mental coaching een absolute must is voor jouw bedrijf, raad ik aan om eerst ook een workshop te geven voor de geïnteresseerden. Hierdoor kennen de werknemers mij alvast en gaan ze hier beter en sneller gebruik van maken en heb ik de mogelijkheid om gerichter en effectiever te werk te gaan.

Stof om over na te denken dus...
Hoe jullie de exacte invulling willen realiseren, is natuurlijk te bespreken met het bedrijf en al dan niet met de werknemers.

Indien je graag een keertje hebt dat ik mijn uitleg mondeling kom doen in het beslissend team binnen jullie bedrijf, wil ik gerust even de agenda's samen leggen.

 
     
     
     
     
     
     
   
     
  Pictures by Conny Veenhuis & Erwin Goossens